Cumhuriyet İlkokulu

WEB https://cumhuriyetilkokulu1.meb.k12.tr
Adres : Taşyaka Mah.Keloğlu Boğazı 156 Sokak
VİZYON : Öğrencilerimizi; • Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, • Demokratik hak ve hürriyetlere saygılı, • Bilim ve teknolojinin gereğine inanmış, • Bağımsız düşünce yeteneğine sahip, • Kendini ve düşüncelerini ifade edebilen,Vatanını,milletini,bayrağını seven ve koruyan, • Çevresiyle iyi iletişim kurabilen, insancıl, paylaşımcı, • Kişilikli, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, • Bilinçli,özgüvenli,planlı,çalışkan,sanatsever, • Çevreye duyarlı,üretken,araştırmacı,bilgiye ulaşabilen, birer birey olarak yetiştirmektir.
MİSYON : Türk Milli Eğitiminin Amaç ve İlkeleri Doğrultusunda; • Atatürkçü,Cumhuriyetçi ve Demokratik kurum kültürü, • Öğrenci merkezli eğitim, • Teknolojik gelişmelere açıklık ve takipçilik, • Planlı ve sürekli gelişimcilik, • Gelişmelere öncülük, • Toplumsal ihtiyaçlara duyarlılık, • Özgün bilginin yaratılmasını ve yayılmasını sağlayıcılık, • Öğretmen,öğrenci,veli tam katılımı ve işbirliği, • Diğer okullara liderlik.
BAŞARILAR : DEĞERLERİMİZ Öğrenci merkezli etkili bir okul anlayışı benimsenir. Öğrenmeyi öğrenmenin, bilgi toplumunda yaşamanın bir gereği olduğuna inanılır. Öğrencilere, bilginin yeni bilgi üretmek için bir araç olduğu düşüncesi kazandırılır. Öğrencilere, topluma kolay ve sağlıklı bir uyum sağlayabilmesi için, sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınmayı destekleyici davranışlar verilir. Öğrencilere Türkçe’yi etkili bir biçimde kullanmayı öğreterek kendilerini yazılı ve sözlü ifade edebilme; evrensel ve ulusal düzeyde nitelikli öğretim, bilim ve sanat ürünlerinden yararlanma yeteneği kazandırılır. Aile, ulus, yurt sevgisi gelişmiş, milli kültür değerlerini benimsemiş, milli birlik ve beraberlik ruhuna sahip öğrenciler olarak yetiştirilir. Öğrenciler; beden, zihin, ruh ve duygu yönlerinden dengeli; sağlıklı bir kişiliğe, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak yetiştirilir. Öğrencilere, çevre koruma bilinci aşılanarak doğal güzelliklere ve sanat eserlerine karşı ilgi ve hayranlık duymaları sağlanır. Öğrencilerin topluma uyumlu, kendilerini değerli bir insan olarak hissetmelerini, kapasitelerine güvenmelerini ve farklılıklarına değer vermelerini özümsemiş bireyler olmaları sağlanır. “Ben” yerine “biz” anlayışının etkin olduğu, güvenli bir ortamın gereğine inanılır. Yönetici, öğretmen, veli, personel, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerin işbirliği ile okulu, çevrede ve bölgede model yapma inancıyla çalışılır. Öğrencilerin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütün olan Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetişmelerine özen gösterilir. Öğrencilerin, Atatürk İlke ve İnkılaplarına ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik ve laik davranışları benimseyen, beceri düzeyi yüksek bir Türk vatandaşı olarak yetiştirilmeleri sağlanır.

Saatler : BAŞLAMA:08.50 BİTİŞ:14.30
Isınma : KLİMA